sponsored by

Monday, October 18, 2010

BAD THINGS TODAY

1. Rasa tak sedap hati sangat-sangat...ada orang minta derma tapi i tak hulur langsung...not even a single cent...dah la orang tua yang minta derma tu...kenapa kejam sangat ye...selalunya bila jumpa orang minta sedekah ke, derma ke i mesti hulur gak..then niat dalam hati `aku derma dengan ikhlas'...Amin....

actually i tak kasi derma tadi sebab i nak cepat....then i rasa macam tak sesuai that old chinesse man dok begging depan pintu bank...i feel bad and it shouldn't be practised....tak kiralah bangsa apa...tapi tempat tu memang tak sesuai sangat...sorry ye uncle...kalau jumpa kat tempat lain, i janji i akan hulur...

2. afternoon - i was on the way from cheras to Wangsa Melawati & of course la kena lalu Grand Saga Toll. Then i nampak satu lori dah langgar simen pembahagi plaza tol tu...macam tak logik tapi itulah yang i selalu terfikir macamana tak berlaku accident...selalu sangat bila dah dekat2 plaza tol..masing2 berlumba2 dan teragak2 nak masuk lorong....very bad attitude to me....again..it shouldn't be practised....menyusahkan orang lain dan diri sendiri je...

***memang benda2 macam ni nampak biasa bagi sesetengah orang tapi not me....sori membebel macam orang tua sebab aku memang dah tua***

7 comments:

ardinihumaira said...

betul3... dni pun tak suka macam tu hu

suamihanyisterizuki said...

kaksue, ummm betol ckp kaksue tuh, nk derma kena dgn ikhlas...tp kadang2 kite akan rs brsalah bile fikir balek kan...mcm kes akak ckp ni...hurmmm

kak ina kl said...

nak derma kena tgk org skrg ni..byk penipu..

ooo geli-geli dah tak dak..ramai tul yang kena mcm kamu dan jard..

chiko said...

kebetulan je yang tak baik tu. mlm tu saya call awak, ok je kan. sume dalam keadaan baik. tcare bebeh!

Zezebel said...

Nasib baik kat Sabah ni takde tol. kalau tidak tiap-tiap jam ada jer eksiden.

DKosongLapan said...

errrmmmm....
yang 1st tu....awok selalu ameikan... tak kighe le oghang tu tipu ke idakk...itu antaghe die dnegan Tuhan....
yang kedua tuuu.....itu le paseinye ngape eksiden banyak berlaku kat Malaysia ni.....semue jeni tak nyempat2....tak sabo2 ....terkejo2....sudahnye eksidennn...

Liza said...

takpe, niat kita still baik, Insyallah still dapat pahala kebaikan

Related Posts with Thumbnails