sponsored by

Wednesday, October 6, 2010

SERAM - Lemah Semangat Jangan Baca

selama ni memang i tak pernah dengar apa-apa ceritapun tentang rumah yang i duduk satu family ni...tersangatlah aman...malam2 dapat tidur tenang tanpa sebarang gangguan...

tetiba pagi tadi anak i Ojim bagitau yang dia tak dapat tidur sampai pagi..lepas subuh baru dapat lelap mata sebab tak tahan ada `benda' dalam bilik. memang bilik tu lama dah my daughter tak tidur so malam tu adik2 dia pakat bentang comforter tidur kat situ.

Tapi siang hari memang ada la dok lepak kat dalam tu. Ojim cakap masa nak tidur dia ternampak benda putih tergantung tinggi tak jejak tanah...mak aii...seram i dengar pagi tu...berdiri bulu roma.

i pun ajak la dia naik atas pergi bilik kakak dia tengok kat mana dia nampak benda tu...inilah yang i bayangkan...seram sangat...sila jangan tengok lama2...


naik atas....dengan berdebar bukak pintu........

jeng..jeng..jeng

tarik nafas sambil baca2 sikit

*

*

*

*

*
memang betullah tak cecah lantai...tergantung...warna putih...


memang betulla budak ni...penakut mengalahkan perempuan...

buat rugi je tak tidur malam sampai pagi....

makanya kakak dia buat pengakuan lupa nak sangkut baju kat dalam almari

SORI...


sian ojim..tak pasal-pasal mimpi ngeri

18 comments:

mekchu said...

skang ni kol 12.45 pagi... takut nak baca smpai habis.. tgk gmbr bj sekolah tuh je.. akuutttt....

Madey said...

lah..
ehe..dah teruja dah nak tau kisah sebenar..
sekali baju la plak..cis..tertipu dn=en

*Miss Geli^ said...

cesss....


berdarah mata ai tau!!!

hahahhaha

sha a.s said...

seramm nyerr...ngalahkan citer sundal bolong...ehehe

¶A.K.I¶ said...

alaa sis ni!!
aki siap ttp gmba antu lg bce entry~~
hahahaha

DKosongLapan said...

hehehehe.....baghu nak takot...... sekali ending lawak pulaaakkk....

hiro said...

haha..mmg takot ble gelap.

suzzsuzie said...

@hiro - bila gelap perasan macam2
@Dkosonglapan - tak niat nk wat lawak..itulah citernya
@AKI - baca malam seram
@sha.a.s - buat drama sundel bolong
@miss geli, @madey @ mekchu - suspen ker

etomyam said...

hahaha...lain kali jangan bagi tengok cite hantu ni :D

atreyu strange said...

alolo.. cian budak tecit tu! huhuhu...

suzzsuzie said...

etomyam: tu la byk sgt tgok citer hantu
atreyu strage: mmg sianle tak tidur

Rinna said...

Adess wat suspen jer baca.. ciann ojim yer.. :)

aramis2177 said...

hahahhahhaaa......lawak2!!!!! sian ojim!!! ni kalau humairah mau sawan kot!penakut gak minah tuh!

kak ina kl said...

memang dasar budak penakut..kat umah ni pun ada..kadang-kadang geram dibuatnya.

Heidi Shafiq said...

klu penakut sgt elok kasi penampar je sedas dua.. :P

suamihanyisterizuki said...

kaksue...

ahaha tipah tertipu...dah seram serammss masa nak mula baca tau...

Zezebel said...

Hahahahahaha....
tadi kebetulan saya memang susah nak tidur pagi ni. Ingatkan tadi cerita hantu betul. Ada-ada saja la....

suzzsuzie said...

@farah aramis - sian la dia tak tidur..pas tu nk kena pergi skolah
@kak inaKL - mmg geramkan? esp bla kita soh tutup lampu...
@ Heidi - kejam sangat tu
@ rinna - sian jer
@hany - tertipu ke tipah..kisah benar ni
@ zee - aik..takleh tdur jugak ke?

Related Posts with Thumbnails