sponsored by

Wednesday, August 25, 2010

POS LAJU KE BIASA

Hai all....dah hantar kad raya ke? bagi anda yang masih mengekalkan cara lama mesti nak hantar kad menggunakan setem kan? Jangan tak tahu pulak...setem sekarang bukan lagi berharga serendah 0.30 sen macam dulu ye....harga setem dah naik menjadi 0.60 sen....take note on that..tapi kalau hantar kad raya memang la mahal sikit ye tak.

Dan kepada yang menjalankan bisnes online...

penghantaran biasa lebih mahal berbanding pos laju

untuk berat kurang daripada 500gm...

kalau pos biasa kena sampai rm7.00 tapi pakai pos laju cuma rm5.00 +
mana lebih untung?

ia telah berkuatkuasa pada 1 Julai 2010.....

cuma aku je tak peka

maklumat lanjut kadar baru POS MALAYSIA boleh layari http://www.pos.com.my/


ps: terima kasih adik kat pejabat pos sebab inform aku.....at least tak la rugi banyak hari tu...lagipun pos laju ni lagi bagus....cepat........

10 comments:

kak ina kl said...

anak akak pun suka masuk kat situ..best tgk binatang kat dalam tu..

mak oiiii byknya hantar barang..bisnes besar ni

suzzsuzie said...

tu baru sikit...dah macam pos office kt rmh ni...nk buat delivery sblum raya...alhamdulillah rezeki buss online..lepasla duit lauk..hehe

alinac lover said...

waa..akak jual apa kak??

erm yeke..mujur saya customer tetap pos laju..asal pos biasa mahal ek.pelik ni~

suzzsuzie said...

jual makeup & pakaian..tp kalau lebih 500gm elokla guna pos biasa...klu kurang 500gm guna pos laju..akak pun ingt nk guna pos biasa sbb murah, nasib baik bdk pos laju advice

Zezebel said...

Waaah....
Ni mesti bisnes besar kan?
Posdaftar pun dah naik harga. Poslaju jer belum.

alinac lover said...

waa..yeke..mana make-up nyer??nk tgk jgkk..

owh yeke..kalo pos biasa lmbt sket la kan?

suzzsuzie said...

zezebel: ye..pos laju murah lagi
alinac : pos biasa lambat sikit tp dah mahal sikit..baik pos laju

Nizam6281 said...

Saya pakai pos ekspress
yang kecik RM 3
Sederhana RM 6
Besar sekali aa - RM 12 kot

Sharinginfoz said...

memang sungguh pelik kan

DaHLia said...

poslaju memang pantas, reliable...ada insurans tau

Related Posts with Thumbnails