sponsored by

Wednesday, August 18, 2010

BUDAK HILANG LAGI

Tak tahu dah nak cakap apa...dah banyak kes kehilangan kanak2 yang kita dengar..terbaru i just wanna share with you guys out there about this cute girl...missing after her class....details as below:
NAME : WAN NUR FADHILAH ANUM WAN BUDIMAN
AGE : 7 YEARS OLD
LAST SEE AT: SEK AGAMA BERSEPADA (SRAB), JOHOR TOWN
TIME: 5PM
DATE: 13/08/2010
CLOTHES : SCHOOL UNIFORM, BROWN BAG & SMALL PINK BAG
REFER TO SCHOOL GUARD, THIS GIRL ENTER A PROTON ISWARA IN WHITE COLOR

pray for good ya....harap2 tak ada apa2 perkara buruk yang berlaku kepada budak kecik comel ni....malas nak cakap kemungkinan buruk tu apa tapi kita mesti taknak lagi kes macam arwah adik Nurin Jazlin berlaku kan?

+++++++++++

Sebenarnya aku nak share satu kes kidnap la gak yang pernah berlaku ke atas anak sepupu aku tahun lepas...ceritanya, my cousin ni ambik anak dia balik sekolah. Lepas tu singgah kedai nak beli top up ke apa...dia tinggalkan macam tu je kereta...take for granted dengan enjin terpasang dan anak tidur kat belakang....letihla balik sekolah...

Tiba2.....keluar kedai tgok kereta dah takde....apalagi mau tak menjerit...call sana sini terus polis buat road block...dari tanah merah, Gua Musang sampailah Rantau Panjang sempadan Siam sana....

hati runsing Tuhan aja tahu...yelah budak kecik...kakak darjah dua adik 4 tahun...entah apa jadi...macam2 dalam kepala otak...

Dalam kekecohan tu, petang tu jugak maghrib tetiba anak dia col dari public phone.....suruh ambik kat tepi jalan...dia bgtau kat mana semua.....siap tahu jalan..

Kakak bagitahu masa tgh tidur dalam kereta tetiba ada abang kejut. Abang tu bawak kereta ke kawasan hutan jumpa kawan2 dia..abang tu bagitahu yang mama suruh abang bawak kereta kejap.....then abang tu bagi duit siling suruh col mama datang ambik syifa dengan adik dekat sini...

Akhirnya kanak2 ni dijumpai di tepi jalan di Tanah Merah. Siap bawak beg sekolah ...abang tu suruh ambik beg ngan buku sekolah...Alhamdulillah kes selesai walaupun kereta yang baru dibeli tak sampai seminggu tak jumpa2 sampai la ni...nasib baik selamat...motif? kes nak curi kereta la ni...polis agak malaun ni memang dah aim banyak hari kereta ni....


++++++++++++++++

Ibubapa...hati2lah..penjenayah ada di mana2....anak2 kini tidak lagi selamat sekalipun berada di sekolah....kadang2 dia pergi elok je tapi tak balik2 lepas tu.....mahu ke kejadian anak hilang, culik ni berlaku kepada anda...Nauzubillah....

13 comments:

mommyYen said...

adui..seram juga kan mommy.nasib baik penculik ni 'berhati baik'..sipa kasi syiling dan kol mamma...

zezebel said...

Ni mesti kes budak ni kena perdaya naik kereta ni. Hari tu saya ada turun KL, tengok kat sana ramai budak2 yang bermain seorang di jalan raya. Ada juga ibu bapa yang sibuk berbelanja sampai terlupa yang dia ada bawak anak.
Mana tak anak boleh hilang. *sigh*

suzzsuzie said...

mommyYen :ye la..maybe motif bukan menculik...dia target kereta
zeeze: tu la..takutla bila parents terlepas pandang...budak2 hilang...pas tu kena potong tgn, kaki kena mintak sedekah...ada tu kena jadi pelacur..budak kecik..can we imangine how suffer they are...not only that, ada yg kena bunuh..nauzubillah

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

susah sekarang ni pantang lepa..kesian bebudak sekarang

etomyam said...

alamak ada kes culik terbaru ke ni, harapnya cepatlah dapat settle...memang menakutkan..
nasib baik si perompak tu nak kereta je, tak diapa-apakan bebudak tu..hish bahaya betul sekarang ni

kliks said...

kene bagi GPS la kat anak2 skrg

Mama Nuriel said...

sekarang ni banyak org terdesak fikirannya....harap2 masih ada perompak yang mampu berfikir macam ni kan...:)

suzzsuzie said...

kliks..nampaknya macam tu la.....
mama nuriel : nasib baik la tak berapa nak kejam

Mama Nuriel said...

kliks:makin canggih dunia....makin canggih juga la perompak/perogol/penyamun dan kawasan yang sewaktu dengannya.....:(...dulu pegi sekolah jalan kaki berkilo2meter, selamat je....sekarang 50 meter dari rumah hattanya depan rumah pun selamba je org culik.....

alinac lover said...

la risau nyer...

darkbatman said...

giler comel.. ape nk jd la manusia skg.. ksian budak2. fam patut kene lebih aware..

mifh @ Hadi said...

erm jenayah merata2... Kita pun jadi takut,jenayah 2 bala pada kita..

kak ina kl said...

tu sebab akak risau betul bila anak akak gi main jejauh..takut jadi camni..

Related Posts with Thumbnails