sponsored by

Thursday, August 12, 2010

Berbuka Tu Biarlah Berpada

Bukan 1st time puasa tapi ye lah...setahun sekali especilly budak kecik yang cuma berumur tujuh tahun ni....actually since umur 5 tahun lagi ojeem ni puasa tapi last year dia pecah rekod cukup sebulan puasa....aku pun tak cukup sebulan...kalah ngan budak kecik... oleh sebab berpuasa balik sekolah je terus cakap lapar...buka tutup peti je dekat 40 kali...belum lagi dengan bukak paip air...dia kata nampak air paip tu macam air sirap.....bukak puasa dia kata nak minum air jagung....soya dengan peel fresh.....ah sudah....biarler...aku tumpang tengok je...
Yang kesiannya lepas azan dia terus berbuka....then tetiba sakit perut...makan pun tak boleh...siap keluarkan balik segala isi perut maghrib tu........

tu lah....mummy dah cah cakap...orang tamak selalu rugi....sia2 puasa satu hari tapi tak dapat menikmati makanan yang ada.......aku agak lepas ni dia nyesal dah kot.........

5 comments:

etomyam said...

hehe, jadi pengajaran berguna ni kepada si dia :D

madulebah said...

ha ha ha.. saya pun dok mintak air kaler macam2 ngan husband tp dia tak layan. Minum je teh o panas ngan air kosong :p

suamihanyisterizuki said...

huhu perot terkejut tuh..sian lak...

Hamzah Ian said...

wa.. seikit nye mknn berbuka.. bagus2..

suzzsuzie said...

ini pun dia takleh telan sbb dah byk sangat minum air....

Related Posts with Thumbnails