sponsored by

Sunday, July 25, 2010

Nasi Lemak Best

Pagi tadi teringin sangat nak makan nasi lemak....pergi kedai kakak nasi lemak terbestest kt rumah ....aik..tutup kedai pulak....

no wonderla orang panggil nasi lemak chipsmore....tapi sambal udang dia memang buat ingatan aku terganggu seketika....

Lalu terkenanglah nasi lemak Ganu Kite homade cooking cik liza....dia masak nasi lemak untuk breakfast masa aku singgah rumah dia minggu lepas....siap zzz lagi kt sana dua malam... beria2 dia pesan suruh aku bangun lambat sebab nak siapkan nasi lemak sambal paul...malam tu aku tgok dia dh siap rendam paul kering tu untuk dicilikan... yeah....dah siap...letak sambal sikit je........siap ada keropok lagi...special sikit ni

sambal paul dorang panggil.......melekat pulak nama tu...ini versi sebelah pagi...sebelah petang dah diubahsuai....tambah petai pulak........tak sempat snap dah licin


adegan ganazz........



Menu lain selain sambal sotong ni adalah udang celup tepung....memang tak menjadi habis...ada rasa macam butter prawn pun ada.......tapi memang ada mariii....



13 comments:

¶A.K.I¶ said...

cedapnye!!!
nak nak!!
lapaaa... T_T

-atiQah- said...

sedapnya nasi lemak...dah lama tak makan..hehe..

terutama bila mkn dengan sotong paul tu..mmg sedap.. :-)

etomyam said...

wah, home made lagi sedap dan menyelerakan jugak tu, boleh buat bisness jugak tu

Rozali said...

Salam suzzsuzie

salam ziarah

Wassalam

diana said...

makan dgn roti pun
beshhh tu..

suamihanyisterizuki said...

sedap sotong tuh..uuuu teringat masakan mak..uuu

n@jwamz said...

nyummyy sedaynyer:)
sok pg nk cari laa sik lemak lauk sotong nih....ehehe

hanif said...

lapar lak pagi2 ni tengok nasi lemak smbal paul..hehe.Kat tmpat sya susah cari nsi lemak,lau ada pun kat kdai mamak..tak best

kak ina kl said...

memang best sambal paul ni kan..buat takoyaki pun sodap

suzzsuzie said...

etomyam : mrs tomyam masak mesti sedapkan?
rozali : terima kasih singgah tgok nasi lemak sy
diana : betul tu, sy pnh mkn ngn roti
hany: masakan mak is the best
n@jwam: dh carik ke

suzzsuzie said...

hanif : nasik lemak mamak sambal dia mcm tak masak sgt
kak ina kl : jemput2 makan

Liza said...

kat mana nasi lemak yg terbestest tu, nak gak try

suzzsuzie said...

kat Taman Megah Cheras....sambal udang dia sedap...masa kenduri birthday ank sedara hari tu, mybiras, liza jugak namanya nk order tp tak dpt...sbb kakak tu sudah menjadi chipsmore

Related Posts with Thumbnails