sponsored by

Monday, July 26, 2010

Jom Minum Milo Protomalt

Nampak tak...terbaru dari Nestle, Milo ProtoMalt....mengandungi kabohairat diperkaya dengan malt barli..protomalt kompleks yang merupakan sumber tenaga yang baik untuk badan kita.
Jadi bila minum Milo, ia akan dicernakan dan bertukar dalam bentuk tenaga....waaa....makin bertenaga la kita selepas minum Milo ni...yela..semua tau kan barli tu pula mengenyangkan dan minuman ketika panas badan...bila dah digabungkan khasiatnya berganda-ganda la...


see...baju milo pun dapat free....sorang 8 helai dengan 8 warna berlainan...hari2 aku tukar baju Milo...promosi sikit...belum lagi join calvacade car....
Milo bagi macam2 tau kat orang ramai... Milo tak pernah menghampakan.....setiap event sukan mesti ada Milo free....siap ada van datang untuk bagi Milo percuma...no refill tau...buang je cawan tu anda akan dapat Milo yang lain pulak...10 kali datang pun tanpa...sejuk & fresh..mana ada letak ais semua...Milo sejuk yang tersangat kaww....

Milo sponsorship untuk acara lumba basikal Le Tour de Langkawi.....setiap tahun tu Milo menjadi penaja Le Tour de Langkawi...ni masa Mock Jesrsey Presentation...Jersey Hijau untuk Milo...Wakil Milo tu Mr Ng Ping Loong, Sponsorship Manager...pergi la mana2 event sukan, di mana ada Milo di situ ada Uncle Ping Loong ni...kalau nk mintak sponsor milo kena jumpa dia..tp dia best la...takkan menghampakan...


ni kat kampung....Milo tak habis2....mak aku memang pastikan stok Milo sentiasa ada...anak cucu nak minum.........

ni la `hantu Milo'.....makan mentah2 kalau tak disorok....

Makanya Milo ni dah jadi sebahagian dari kehidupan semua orang.
Jadi bila Milo diperlukan:


1. Rumah : Mami...nak tidor nanti buatkan Milo dulu ye..
2. kedai mamak: nak Milo ais...(anak)...Milo tarik ye (ibu)...neslo = nescafe + Milo (bapa)
3. Diet : i taknak makan hari ni...lagipun pagi tadi dah ambik Milo
4. Puasa : sahur Milo je la....cicah roti nanti kenyang la
5. kt hospital : Milo + susu tepung utk pesakit
6. minum petang : agar2 milo
7. kampung : aiskrim malaysia (perisa Milo) makan masa kecik2
8. orang gaji indon: balik kg siap tapaw milo banyak2.. ..kalau tak sorok hari2 dorg minum Milo...almaklumler...sedap
9. derma darah : Milo dihidangkan dengan biskut
dan lain2 lagi...panjang nak citer nanti
Nampak sangat kan betapa begitu hebatnya pengaruh Milo ni walaupun terdapat banyak minuman perisa coklat di pasaran? dari aku kecik sampai muda dan semakin muda sekarang ni...Milo tetap no satu...sudah 60 tahun Milo melekat di hati rakyat Malaysia...

ehh....aku diet hari ni...suma minum milo jer....Milo Protomalt ler..baru bertenaga sikit

MINUM MILO ANDA JADI SIHAT DAN KUAT







4 comments:

mommyYen said...

o yes..my fave is milo ais...fuhhh bes..!

AKU said...

kt rumah pun mmng milo juga jd belasahan utk diminum...

suzzsuzie said...

fuh...pulak tu dpt milo ais yang kaww...pergh

.::WaNiE::. said...

milo enak di malam hari sebelum tido

weeee

Related Posts with Thumbnails