sponsored by

Friday, July 23, 2010

Keropok Lekor Paling Best

Siapa pernah makan keropok lekor sedap? kat mana? sebut keropok lekor mestilah kat Terengganu...kalau kat Malaysia ni pun aku gerenti korang akan setuju kalau aku kata kat Seberang Takir.......

Kalau datang KL, cik Liza biras aku ni akan tapau keropok lekor...tapi tak selalu la sebab dia bukan tokey pun...hanya pembeli setia je...ni dia....tengah busy makan keropok lekor panas sebenarnya...... Cik Liza dan baby Zahra tukang promote keropok lekor BTB...tapi dia tak ambik komisyen pun....

Okay...nama kedainya Keropok Lekor BTB...stand for? tak tau la pulak...on the way to Seberang Takir....kalau pergi kedai ni banyak kereta akan parking kt bahu jalan semata-mata nak mendapatkan keropok lekor ni. Nak beli pun sampai kena beratur...nasib baik aku pergi weekdays so tak payah beratur panjang.

Keropok dia memang rasa ikan habis, tak de macam yang selalu makan banyak tepung, nak goreng pun meletup2....yang ni memang best...boleh goreng sambil nyanyi2 lagi

Haa...inilah kedainya....curi snap dari tingkap kereta je...kat situ juga boleh tengok orang merebus keropok dalam kawah yang sangat besar...cik liza kata boleh snap je sebab ramai orang pergi sana mesti ambik gambar Inilah keropok lekor yang sempat kubeli...tak banyak...rm20.00 dapatlah 20 batang...tak mahalkan? besar2 pulak tu...panas lagi ni


keropok yang siap digoreng ni pulak diorder dari kedai tepi sekali...keropok goreng kecik2 ni sedap dimakan panas2...tak tapau...saja order & makan kat situ sambil minum milo
Jadi kepada sesapa yang nak beli keropok lekor kalau lalu area sini jangan tak beli...rugi tau....
ps: aku promote tapi takde share pun....jap lagi nak gi goreng keropok lekor la....








11 comments:

Sharinginfoz said...

sedapnya keropok ni kalau goreng garing2 dan panas2 sedapnya

suamihanyisterizuki said...

BTB stand for BUkit Tok Beng...yer mgm setkt nih kopok ni paling besh n dah mengalahkan kopok lekor losong (pernah dgr tak).

kalau pergi hari cuti lagik dasat laa, siap kena amek numbe mcm kt klinik tuh. tp hany sonang ler nak beli coz hany nye pakcik kenai owner dia, so pakcik kol jer then mintak tapaukan nnti kitorg g amek jer...hohohoo

tp, xselalu la gunakan pakcik tuh..huhu segan gak

fiezah91 said...

best2..huuu..nak jgk.. :P

suzzsuzie said...

sharinginfoz : memangle sedap...ada lagi stok kt rumah ni...

suzzsuzie said...

hany :hehe..untung gak ada org kenal...hari tu my biras beratur sejam setgh nk dptkan keropok dia..keropok losong tu dulu minat tp mcm dh susah je nak dpt...
fiezah91 : jemput makan..hehe

ASaDa RyutaRo said...

lama sangat dah tak makan keropok lekor yang sedap.. last mkn yg sedap2 giler punya masa kat kelantan dlu..

lepas tu makan yg biasa2 saja..

mybe sbb dlu makan ramai2 ngn kwn2, jd nikmat mkn tu laen kot. huhu..

suzzsuzie said...

AsaDa : dah try yg BTB punya x...sedap...tp takleh makan ramai2..tak cukup nanti

farah wahida said...

kalau cakap keropok lekor yang paling sedap sekali mestilah ganu kiter!!hehehe..mmg best..pernah pegi ganu semata2 nak makan keropok..huhuh

etomyam said...

wah, pastinya sedap tu, nampak yg sudah siap digoreng tu...esok nak cari jugak ah hehe

Anonymous said...

keropok lekor paling sedap berada selatan tanah air . Tempatnya dirashiakan. Akan di pasarkan lepas raya 2010 di KL area Bandar Tasik Selatan.Kena pasti berdengong beb
wa... cakap sama lu.
Author akan diberi sebungkus lekor utk membuat ujirasa & penilaian.

suzzsuzie said...

waa...tak sabar nak berdengong tu....cepat sikit ye mr or mrs anonymous

Related Posts with Thumbnails