sponsored by

Saturday, September 4, 2010

KES MALANG..TELINGA DAN SKYNET

Incident 1:

My bro hantar parcel dari kampung...oleh kerana nak cepat...i suruh dia hantar melalui bas....
ok done....hantar malam melalui bas A....

ADIK : nanti aku letak sekali no tel mu kat parcel tu...esok pagi pak cik din akan col...suruh ambik kat stesen bas Kajang...terdekat dengan rumah i la kiranya....

lepas sahur incik lee sudah tunggu pok cik din....tak sampai2 pun...tiba2 ternampak bas A...drebar kata..owh..parcel dah hantar ikut bas lain...
erk??? kenapa klang??? sah..tak korek telinga...orang cakap Kajang....waaa...

Incident 2...

parcel dihantar melalui skynet since my bro ada akaun dengan skynet........hantar khamis...

ADIK: esok sampai la....jangan risau..aku bagi no henpon mu dua2 nombor....

jumaat aku col adik....dia kata takleh nak cek sbb kelantan bercuti on Friday....fine...dia kasi
reference ni....aku pun google jumpa HQ Skynet..

CIK CUSTOMER SERVICE HQ : owh....parcel you dah sampai...pagi ni dah deliver ke Kajang....ini no kjang ye...sila berhubung dgn org sana....lega aku....

then...immediate i col Kajang...

CIK CUSTOMER SERVICE KAJANG : reference tu kawasan mana?? you dok mana?

cuba col 03- 9076 8888 skynet cawangan Balakong.......

Tut..tut...time : 4.00 ptg (JUMAAT)
CIK CUSTOMER SERVICE BALAKONG: `owh...parcel ada dgn kami...budak kita dah keluar...'

AKU : pukul berapa sampai sini??

CIK CSB : kejap je...dekat pun

aku tunggu...berjanggut...kejap yer....nak tengok berapa kejap

tut..tut....time 6.00 ptg
AKU : pukul berapa nak sampai ni???sy nak barang tu urgent...lagipun kejap lagi nak keluar berbuka kat luar...

CIK CSB : owh sori...akan sampai hari ni jugak...macamanapun cepat lambat kita akan deliver....

aku tepuk dahi je la....6.45 ptg baru keluar berbuka....muncung boleh kena jerut...geram...

SABTU 9.30 pagi:
AKU: barang bila nak smpai ni...saya nak balik kampung hari ni........

CIK CSB : dalam pukul 12.00 sampai la...smlam tak sempat....


12.30 tghari

AKU : kenapa barang tak sampai2 lagi ni....

CIK CSB : owh..boleh tak you dtg..self pick up sekejap je...klu nak tggu kitaorang antar mmg lambat sikit..........

GGRRrr.........muka hijau

apsal tak ckap awal2...klu tahu cam tu semalam gak sy pergi pickup...ni asyik cakap on the way...jauh sangat ke Balakong ke cheras ni...rasanya tak sampai 10 minit je ke sini....
sekarang sy bagi masa 10 minit utk hantar barang tu...kalau tak sy kasi masuk paper esok..you tengok la nanti....
ngam..ngam 12.40 tghari van skynet pun sampai...wah...efficient betul....10 minit je boleh sampai...

nampak tak??? tak paham tak pe...sekadar meluah kegeraman aku hari ni....terima kasih abang skynet....

4 comments:

darkbatman said...

hahaha.. dkt pun mcm2 alasan..

Zezebel said...

Saya pun selalu kena dengan poslaju. tensennya. rasa macam mau ketuk-ketuk jer kepala dorang.

suamihanyisterizuki said...

kaksue, nak tgk kaksue jadi hijau...suker!!!!

suzzsuzie said...

darkman : nk dijadikan alasan je
zee : poslaju masih ok lg
hany : hany mmg suka hijau..hehe

Related Posts with Thumbnails