sponsored by

Wednesday, January 12, 2011

Make-up @ Dhiya Pengantin

me and my sifu, Amy





memang rata-rata wanita tahu bersolek tapi tak ramai yang tahu teknik solekan yang betul..kadang-kadang kita pakai brand mahal yang artis-artis dok pakai tapi tetap tak nampak vogue macam Rozita Che wan, fasha Sandha, Nora Danish semua tu.

semua tu bergantung pada teknik yang betul. Pakailah MAC ke, Bobby Brown ke kalau tak kena cara memang takde maknanya...

sejak dah belajar personally dengan jurusolek terkenal Amy Touch barulah aku tahu kenapa solekan aku tak berapa nak vogue....selalu aku gunakan Estee Lauder dari make-up base sampailah final touch-up.... apapun Krayolan memang best...kalau compact powder aku tetap pilih MAc..terbaek...tahan lama dan mantap esp utk mekap pengantin atau photoshoot...long hour lasting dan kalau dok berjam-jam bawah
cahaya matahari.

Sesiapa berminat untuk solekan makan malam, bertunang dan perkahwinan bolehlah dapatkan khidmat solekan dari Dhiya Pengantin...boleh hubungi 013- 971 5151 atau 017- 340 1008 atau add FB Dhiya Pengantin...yang pasti anda akan tampil meletup di hari bahagia...

9 comments:

Arizakiah said...

Krayolan? makeup brand baru ke....

suzzsuzie said...

tak la..dah lama sesangat krayolan ni cuma tak biasa guna..makeup artis mmg guna krayolan..tp kena tau teknik yg betul, since dh belajar guna krayolan, kena praktikkan la...

Madey said...

salam suzie

maaf..saya tidak tahu apa apa pasal make-up..takleh la nak komen lebih2..hehe

sha a.s said...

kak sue, sha suke pakai estee lauder punye foundation...yg double wear light..lip gloss dia pn cantek2..

suzzsuzie said...

sha a.s: ksue pun pakai double wear, base n concealer dia pun elok...lip gloss estee lauder mmg cantik2. cuba pakai ngn lipliner...

DKosongLapan said...

errrrr.. awok tak bermaksod nak kate pengantin tu tak lawo.....tapi bile campo dengan mekap.....bertambah2 lawo pengantin tuuuu

alinac lover said...

heheh..yong pon suka mekap
cryolan da ada..skg ni dok pakai naturactor pulak

nora said...

failed btul ar bab barang barang makeup nih

suzzsuzie said...

D08- mekap mmg le makin lawo
alinac : naturactor best jgak guna..
nora: xpe fail mekap jgn fail exam sudah

Related Posts with Thumbnails