sponsored by

Thursday, February 24, 2011

Pity of Him

Last week Qhazim merah2 satu badan. mula2 i ingatkan kena gigit nyamuk atau maybe semut ke apa. lepas sapu ubat terus biarkan macam tu je...

the next day time nak pakai baju nak pergi sekolah, i nampak dah makin teruk then terus bawak gi klinik...

rupanya doc cakap dia kena chicken pox..dapat MC one week...but he's not so happy coz this week ada monthly test...nak wat camana, juz pergi sekolah hantar Mc je la.

Then bagila minum air kelapa muda sepertimana yang disuruh oleh orang tua...katanya nak bagi cepat sembuh...selain ubat doc ada juga klinik bagi ubat sapu, callamine ala2 bedak sejuk cam tu..habislah Qhazim..dah tak hensem lagi..kulit abis berparut.

Till today Qhazim punya chicken pox is getting worst so i juz pegi sekolah tanya class teacher shud he come to school or not. ye la anak dah insist nak pergi sekolah mak dia pulak lebih2 suruh cuti lagi...apapun, hari ni Qhazim tetap pergi dan habiskan semua test untuk semua subjek dalam 1 hari...gud luck to you my boy...mommy will pray for u

and..hopefully qhazim sabar sikit sebab tak dapat makan ikan dan telur..his favourite tu..takut gatal2 nanti...and..no more kicap ye...selamat berpantang...

5 comments:

Farhan Zulhusmi said...

chicken pop??
alhamdulillah...xpenah kena lagi...
tapi katanya mudah berjangkit....
so cmne?? dah ok???

mzhany said...

alaaa...kesian...umm seb baek dah berjaya habiskan test kan kaksue. syg jugak test tu

ce'kem said...

ibu mithali betul...get well soon Qhazim

ct shah said...

bagusnyer qazim.azam kuat nak gi sekolah utk jawab test walaupun kena chicken pox.semoga azim berjaya ye nak.:-)

aramis2177 said...

owh, siannye ojim.......kena chicken pox kaaaaa......yg lelain dh jangkit ka? hopefully sumer kat sana sihat2 laa yaaa......take care kak suzy & family ya!

Related Posts with Thumbnails